Fatade ventilate la Glass Rom Impex

Solutia de placare cu fatade ventilate ofera protectie si izolatie peretelui exterior al unei cladirii, solutie care imbina 5 caracteristici importante: ventilarea peretelui, izolarea termica a cladirii, inertia termica, izolarea fonica si protectia impotriva apei pluviale.
Placarea exterioara a cladirilor joaca un rol important in arhitectura contemporana, o arhitectura care urmareste imbunătăţirea eficienţei energetice a cladirilor si persnalizarea acestora in mediul urban in care sunt construite.. Proiectarea spatiilor urbane, prin urmare, necesita reconcilierea cerintelor estetice cu nevoile legate de durabilitatea a diferitelor elemente, compatibilitatea cu mediul inconjurator si durabilitatea economica in raport cu intreaga durata de viata a spatiului proiectat. In special, suprafetele exterioare ale cladirilor sunt supuse la numeroase tipuri de stres: mecanice, chimice, termice, si higrometrica, stresul legat de activitatea umana, calitatea aerului, si intemperii. Aceste suprafete joaca un rol important in impactul estetic al cladirii si integrarea sa in peisajul din jur, iar materialele trebuie sa se potriveasca cu nevoia de protectie a mediului si de dezvoltare durabila.
Glass Rom Impex, companie specializata in ingineria fatadelor ventilate, ofera clientilor ei asistenta tehnica pentru trecerea de la fatada concept la detaliile cele mai potrivite de punere în practica, conform reglementarilor, prin propuneri de material, calcule de dimensionare si optimizare in vederea executiei, detalii despre solutii de executie clasice sau personalizate destinate domeniului larg de aplicabilitate: cladiri de birouri, show-room-uri, terminale de calatori, spitale, hoteluri, stadioane, diferite tipuri de spatii comerciale
Fatadelor ventilate pot fi realizate din: aluminiu compozit, fibrociment, ceramica, klinker, terracotta, piatra artificaiala recompusa (marmura, granit, travertin), placi HPL (High Pressure Laminate), lemn compozit, sticla decorativa, otel, panouri din metaclilat, piatra naturala. Prin calitatile sale termoizolatoare, atat pentru temperaturile ridicate cat si pentru cele scazute, o fatada ventilata are si avantajul economic de a reduce cheltuielile cu energia pentru climatizare sau incalzire. Aceasta deoarece structura fatadelor ventilate cu sisteme de dispunere a placilor faciliteaza protejarea cladirilor de factorii de mediu.
Solutiile de fatade ventilate ofera o buna rezistenta in timp si satisfac o intreaga serie de cerinte care trebuie sa caracterizeze cladirile: ventilarea peretelui, izolarea termica a cladirii, inertia termica, izolarea fonica , protectia impotriva apei pluviale.
De regula pierderea de energie a unei cladiri este compusa in felul urmator : cca 75 % se pierde prin fatada, 15% prin acoperis iar 10% prin subsol. S-a demonstrat ca o fatada ventilata poate diminua pana la 25% consumul energetic necesar al unei cladiri cu o izolatie termica corespunzatoare si in plus mentine caldura timp indelungat. Structura metalica a fatadelor ofera o mare flexibilitate, alaturi de rezistenta deosebita la deformarile cladirilor datorate vibratiilor, cutremurelor etc.
Obtinerea stereotomiei prevazute de proiectantul arhitect presupune individualizarea sistemului de fixare, individualizare care se face prin proiectarea tehnologica. Solutia de fixare a placilor de fatada pe structura permite prinderea lor fara a mai face gauri in structura metalica, acest lucru reduce timpul si costul de montare cu aproximativ 30%.
Cu o fatada ventilata, structura cladirii dumneavoastra poate prelua cea mai moderna si atractiva linie, iar intretinerea ei se face usor si fara probleme.
Atuurile companiei Glass Rom Impex sunt experienta dobandita de-a lungul a 20 de ani de activitate in domeniu managementului de proiect, dublata de valoarea resurselor de care dispune: specialisti in proiectarea tehnologica, executia si montajul de fatade ventilate si nu in ultimul rand al echipamentelor performante de mare productivitate specifice productiei de fatade ventilate.

Compania noastra contribuie la dezvoltarea urbana si arhitecturala a orasului cu un portofoliu de peste 500.000 de mp de fatade ventilate.

.

Vezi prezentare Glass Rom in romana

 

By :
Comments : Off
About the Author