Simplitatea formelor curbe

Sfere, cilindri, cuburi, piramide, le vedem zilnic pe strada, in reviste si la televizor. Suntem atat de obisnuiti cu ele ca au devenit doar niste forme banale care ne decoreaza viata. Utilitate lor o intalnim in numeroase domenii dar putine sunt momentele in care ne intrebam de ce si cum au fost realizate aceste forme simple. Sculptorii in piatra afirma ca este foarte dificil chiar si in zilele noastre, utilizand tehnicile moderne sa realizezi sfere perfecte de dimensiuni mari.
Arhitectura şi urbanistica creează cadrul uman în care trăim şi gandim. Citim în ea istoria noastra şi ghicim viitorul, simţim limitele în care ne putem mişca în artă şi tehnică, în poezie şi muzică. Uneori facem cofuzia intre opera de inginerie si arhitectura moderna. Halele industrial, podurile, apeductele sunt opera de inginerie, constructii rationale si ingenioase, putin cam lipsite de orice expresie spiritual.
Construcţia cladirilor moderne este raţională prin scheletul ei, dar pentru a deveni arhitectură trebuie să înglobeze elementele plastice ale proporţiilor suprafeţelor si ale liniaturilor de umbră şi lumină, ale dublei proporţionalităţi, geometrice şi numerice.
Noile tehnologii de prelucrare a aluminiului au deschis calea catre cele mai frumoase fatade, oferind posibilitatea realizarii fatadelor curbate si fluide. Placile de aluminiu compozit pot fi utilizat si ca parasolar pentru dispersarea luminii, reducand absorbtia termica a cladirii si utilizand lumina zilei eficient pentru a economisi consumul de energie.
Proiectarea, productia si montajul formelor curbate nu mai ridica semne de intrebare echipelor de ingineri proiectanti din cadrul companiei Glass Rom Impex. Experienta de aproape 20 de ani in domeniul fatadelor ventilate recomanda Glass Rom Impex pentru punerea in practica a oricarei provocari arhitecturale.

Vezi prezentare Glass Rom in romana

 

By :
Comments : Off
About the Author