12800 mp de fatade ventilate HPL, placari HPL si parasolare la Spitalul Judetean Alexandria

20 de milioane de euro au fost investiti in programul de reabilitare al Spitalului Judetean Alexandria. In cadrul acestui proiect compania Glass Rom Impex a realizat proiectarea tehnologica, productia si montajul  a 5000 mp de fatade ventilate HPL, 6600 mp de placari interioare cu HPL si 1200 mp de parasolare.

Spitalul Judeţean din Alexandria a fost construit la începutul anilor ’70. A fost unul dintre cele trei spitale – pilot, alături de cele din Slatina şi Miercurea Ciuc, construite de regimul vremii pentru ca fiecare judeţ să beneficieze de o astfel de unitate sanitară. Cerintele actuale de ridicare a standerdelor au stat la baza demararii acestui proiect.

„Acest spital în momentul de faţă este într-un amplu proces de reabilitare, un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro la sfârşitul căreia vom avea cea mai modernă unitate sanitară nu din judeţ, ci din această zonă a ţării. Vom avea o unitate sanitară la standarde europene, actul medical va fi unul de calitate, implicit condiţiile de muncă pentru angajaţi se vor îmbunătăţi. Sigur, nu doresc nimănui să aibă parte, dar atunci când va fi nevoie, condiţiile să fie pe măsură”, a declarat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Două dintre corpurile spitalului, cele prinse în proiect, vor arăta la finalul lucrărilor ca o unitate spitalicească de talie europeană, spun beneficiarii proiectului. Cât priveşte corpul C, cel care nu a fost prins în proiectul aflat în derulare, reprezentanţii Consiliului Judeţean Teleorman au depus deja documentaţii pentru accesarea de fonduri europene care să permită reabilitarea pe modelul primelor două. Reabilitarea presupune refacerea saloanelor care vor avea maxim patru paturi, amenajarea de grupuri sanitare pentru fiecare salon, dotarea cu mobilier nou, crearea de spaţii speciale pentru vizitatori, montarea unui sistem de climatizare, dotarea cu aparatură de ultimă generaţie.  Cu alte cuvinte, spitalul îşi schimbă faţa în totalitate.

Spitalul Judeţean din Alexandria este pe cale să devină cel mai modern spital din sudul ţării. Experianta in proiectarea tehnologica, productia si montajul de fatade ventilate HPL, placari cu HPL si parasolare recomanda Glass Rom Impex pentru realizarea acestui tip de lucrari. Compania noastra contribuie la dezvoltarea urbana si arhitecturala a orasului de mai bine de 20 de ani cu un portofoliu de peste 500.000 de metrii patrati de fade ventilate.

 

Vezi prezentare Glass Rom in romana