Proiectare fatade ventilate

Prin proiectare tehnologica se obtine stereotomia prevazuta de proiectantul architect si presupune particularizarea solutiilor aferente sistemului de fixare.

la stejari spa stereotomie

Cu o fatada ventilata structura cladirii poate lua cea mai moderna si atractiva linie conceputa de proiectantul arhitect. Datorita flexibilitatii marite, structura metalica a fatadelor este proiectata sa faca fata cu success tuturor solicitarilor la care este supusa (actiuni permanente – greutate proprie sistem, actiuni temporare – suctiune/ presiune vant, actiuni exceptionale – seism, actiuni in timpul exploatarii – variatia lungimilor datorate modificarii temperaturii).

proiectare tehnologica fatade ventilate (6)

Proiectul tehnologic include de regula:

Analiza proiectului DTAC si alegerea sistemului de fixare optim, calcule de rezistenta in vederea dimensionarii corespunzatoare (verificate si avizate de persoana autorizatea MLPAT), intocmirea detaliilor DDE ce includ particularitatile specifice fatadei ventilate respective.

Stabilirea cantitativa a componentelor (structura si componenta  sistemului de sustinere si fixare, materialele de anvelopare a cladirii etc…) in functie de caracteristicile fatadei ventilate.

Stabilirea de procedee si tehnologii pentru pregatirea materialelor de placare, scule si dispozitive pentru executarea montajului, pentru executarea elementelor  speciale.

Realizarea proiectului tehnologic si evaluarea financiara a unei lucrari se face pe baza atat a stereotomiei elevatiilor cat si a sectiunii aferente fatadelor respective din proiectul lucrarii, insotite de informatii si agremente tehnice despre materialele de placare, felul prinderii acestuia pe sistemul de fixare (ascunsa sau vizibila), distanta de la peretele cladirii sau de la alta suprafata portanta, tipul peretelui sau al suprafetei portante (beton-armat, otel, caramida plina sau eficienta, BCA, paneluri, confectii metalice etc…), pozitionarea ferestrelor, usilor, altor elemente de discontinuitate a placarii, detaliiile prevazute legate de acestea si orice alte particularitati rezultate din tema proiectantului arhitect, proiectantului de specialitate, antreprenorului general si amplasarea geografica a lucrarii.

Inginerii proiectanti ai companiei Glass Rom Impex au rutina necesara proiectarii tehnologice pentru realizarea fatadelor ventilate. Experienta acumulata de inginerii proiectanti atat individual cat si in cadrul companiei Glass Rom Impex, companie infiintata in 1995, alinierea continua la noile condiții de proiectare în spiritul principiilor dezvoltării durabile și utilizarea tehnologiilor de ultimă generație au ca rezultat realizarea unor proiecte tehnologice cu randament marit din punct de vedere tehnico-economic, proiecte care stabilesc  solutiile functionale, tehnologice, constructive si economice oferind calitate la standardele Uniunii Europene și întregii lumi.

Prezentare  pdf